Søtorvet: Åh ja selvfølgelig hr. Okholm

7. juli 2020, 12.26

Foto: Martin Ballund

SØTORVET Vi var mange borgere, der for nogle år siden deltog i mødet om det kommende byggeri på Søtorvet og lyttede til formanden for plan - og vejudvalget prise projektet i høje toner.

»Og det bliver kun syv etager« gentog formanden igen og igen, sammen med nogle flotte bemærkninger om at byggeriet nærmest ville være CO2 neutralt, hvordan det så end hænger sammen.

Som alle kan se, skyder byggeriet nu i vejret, og jeg undrer mig personligt, hver gang jeg kører forbi. Igen og igen tæller jeg, og når igen og igen frem til ni etager. Det må hr. Okholm, og hans brødre og søstre i ånden blandt byrådsmedlemmerne i Danmarks Liberale Parti, da også kunne tælle sig frem til?

At jeg åbenbart ikke er den eneste, der undrer mig, fik jeg forleden et synligt bevis for. En god ven af mig havde skrevet det forståelige spørgsmål til kommunen, at når nu lokalplan og formanden siger, det bliver syv etager, hvordan kan det så blive til ni?

Jeg fik efterfølgende anledning til at læse svaret fra kommunen og samme formand for plan og vej, og så bredte forklarelsens skær sig over mig.

Hr. Okholm skrev nemlig i svaret, at byggeriet skam er på syv etager. Men det er syvetagers byggeri, der står oven på to andre etager. De første to er parkeringsetager, og det er at regne som hævning af terræn. Åh ja selvfølgelig hr. Okholm.

Hvordan kunne jeg dog overse noget så indlysende? Det er da logisk!