Ry

Banedanmark efter fejl med bomme: Kryds ikke sporet, når alarmen lyder

Banedanmark understreger vigtigheden af, at du ikke krydser en jernbaneoverskæring, når alarmen lyder - selv om bommene svigter

Udgivet:24. november 2022, 09.25

Læsetid:1 minut

Flere gik over skinnerne midt i Ry i lørdags, da bommene ikke gik helt ned. Og det er alt for farligt, advarer Banedanmark.

Claus Sonne
Journalist| cls@midtjyllandsavis.dk

RY Normalt er det, heldigvis, ganske udramatisk og ukompliceret, når det turkise Arrivatog kører ind og ud af Ry. Alarmen lyder, bommene går ned og toget kører forbi. Men sådan er det ikke altid.

I lørdags, hvor aktiviteter på Bytorvet og ved Torvehallen trak mange mennesker af huse, opstod der således ved 15-tiden en episode, hvor de yderste led af de todelte bomme ikke gik ned. Det betød, at toget fra Silkeborg bremsede ned og holdt stille lige før bommene.

Læs også på ditry.dk
<span>Indflytningsdag i Fit & Sund:</span> Det nye sundhedshus skal være for hele Ry <span>Indflytningsdag i Fit & Sund:</span> Det nye sundhedshus skal være for hele Ry
Læs også på ditry.dk:
Indflytningsdag i Fit & Sund: Det nye sundhedshus skal være for hele Ry

Alt for farligt

Ifølge Banedanmark var der tale om en teknisk fejl, hvor bommene ikke gik helt ned.

- Og det retter vi op på hurtigst muligt, lyder det fra Banedanmark, der oplyser, at hvis der opstår fejl på en overkørsel, så træder en sikkerhedsprocedure i kraft, hvor toget automatisk bliver standset før overkørslen.

- Herefter får lokomotivføreren at vide, når toget igen må passere. Når toget passerer, sker dette i langsomt tempo, mens lokomotivføreren orienterer sig og advarer trafikanter med hornet, lyder forklaringen fra Banedanmark.

Læs også på ditry.dk
<span>Ny lederduo er kommet godt fra land i Gl. Ryes Dagli’brugs:</span> - Det er teamet, der gør det <span>Ny lederduo er kommet godt fra land i Gl. Ryes Dagli’brugs:</span> - Det er teamet, der gør det
Læs også på ditry.dk:
Ny lederduo er kommet godt fra land i Gl. Ryes Dagli’brugs: - Det er teamet, der gør det

Og nej: Når en alarm er sat i gang på en overkørsel, må man aldrig krydse skinnerne. Det gjorde flere i lørdags.

- Selvom bommene kun er delvist nede, skal det understreges, at man aldrig må passere sporet, når overkørslens varsling er i gang, lyder det fra Banedanmark.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Ry

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere