Kære mountainbikere: Husk ringeklokke

12. januar 2021, 12.46

Foto: Casper Jacobsen

KLIMT Kære mountainbiker: Du SKAL have monteret en ringeklokke på din cykel. Ikke alle ved at dette er LOVPLIGTIGT. En cykel skal være forsynet med en ringeklokke, som har en klar tone, og skal også være anbragt på styret, således den er nem at nå.

Når vi går ture på stier i naturen, bliver vi ofte overhalet af en mountainbiker bagfra. De kommer susende lydløst og stryger forbi en uden advarsel. Mange af disse cykler har ikke ringeklokke monteret, selv om det er et lovkrav. Så se at komme i gang.

De kommer susende lydløst og stryger forbi en uden advarsel. Mange af disse cykler har ikke ringeklokke monteret, selv om det er et lovkrav. Så se at komme i gang

Peter Leth

Forleden var vi ude at gå på den gamle banesti mod Virklund. Så kommer der en mountainbiker drønende forbi os bagfra helt lydløst få centimeter fra min skulder. Hvis jeg havde trådt et skridt til siden eller løftet armen lidt, havde vedkommende bidt i asfalten, og jeg havde sikkert også slået mig.

Det kan godt være, cyklisten synes han har styr på cyklen, men han har ikke kontrol over andre menneskers bevægelser.

Giv et klimt med klokken i god tid og sæt farten ned, så kan vi alle færdes trygt.

Det hensyn burde være elementært.

Det gælder også den øvrige cykeltrafik. Der er for mange, der ikke koncentrerer sig om trafikken. Kører du med hovedtelefoner og hører musik, ved du ikke, hvad der foregår omkring dig, ligesom hvis næsen er begravet i telefonen under kørslen, er du ikke koncentreret om din færdsel. Der er ellers nok at holde øje med. Og når vi er ved det, er der mange cyklister, der tager farlige chancer, cykler over fodgængerfelter, på fortove, lige skærer et hjørne osv.

Jeg taler sikkert for døve øren, og der er ikke mange unge, der læser denne avis, men så må der være nogen »voksne«, der kan tage det op andre steder.