Stop sexchikane - og læs ordentligt hvad Støjberg siger

25. september 2020, 13.16

MANDEHØRM Lad mig én gang for alle fastslå, at sexchikane er noget af det mest ydmygende en kvinde kan blive udsat for. Egentlig er det åndelig voldtægt, som burde straffes i lighed med andre lignende overtrædelser.

Når det er fastslået, vil jeg påpege, at især kvinder skal være opmærksomme på ikke at gå i selvsving men alligevel fastholde alvoren i diverse sexanklager. Mange kvinder har oplevet og mange oplever, at sexchikane er en del af mandekulturen eller med andre ord »mandehørm«, som er grænseoverskridende og uacceptabelt.

Så længe den øverste ledelse i enhver organisation ikke tager denne mandekultur op til revision, og skrotter den, kan det tage årtier, inden vi er kommet dette uvæsen til livs.

Derudover skal kvinderne selv tage del i udryddelsen og sige fra hver gang chikanen stikker sit grimme ansigt frem. Og - så skal det kun være de situationer, hvor der reelt er tale om sexchikane og ikke en klodset kompliment. Det er da dejligt at få en kompliment, når den er velment og sagt på den rigtige måde. Ja - den rigtige måde at sige tingene på, er nok det, der er den sværeste del for nogle mænd.

Derudover skal kvinderne selv tage del i udryddelsen og sige fra hver gang chikanen stikker sit grimme ansigt frem. Og - så skal det kun være de situationer, hvor der reelt er tale om sexchikane og ikke en klodset kompliment

Bente Lysgaard Mikkelsen

Det er ligeledes uforskammet at blive talt ned til. Det gælder for såvel kvinder som mænd.

Jeg forstår til fulde Inger Støjbjergs indstilling og appel til hele sexchikane problemet.

Jeg vil opfordre alle, der er uenige med hende om at læse, hvad Inger Støjbjerg skriver og siger i stedet for at gå efter personen.