Trods scoring af SIF-profil: Danske U21-talenter misser EM

Efter 2-1 i ordinær spilletid tabte Danmark på straffe til Kroatien i den afgørende playoffkamp. SIF’s Sebastian Jørgensen scorede

Udgivet:27. september 2022, 20.58

Læsetid:1 minut

Danmarks Mathias Ross ærger sig efter han har brændt i straffesparkskonkurrencen. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

FODBOLD Det danske U21-landshold i fodbold kommer ikke med i næste sommers EM-slutrunde.

På hjemmebane i Vejle tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence mod Kroatien. Den ordinære kamp sluttede med en dansk 2-1-sejr, hvilket bragte den samlede stilling i dobbeltopgøret op på 3-3.

Mathias Ross brændte Danmarks femte forsøg fra pletten, og så kunne kroaterne afgøre sagen. SIF’s Sebastian Jørgensen blev skiftet ind i den forlængede spilletid, og han scorede sikkert i straffekonkurrencen.

Trods en kanonstart og to hurtige scoringer lykkedes det ikke Danmark at gøre arbejdet færdigt og sikre sig den nødvendige tomålssejr i den ordinære spilletid.

En sen kroatisk reducering sendte den kolossalt spændende kamp i forlænget spilletid og siden straffekonkurrence.

At det skulle ende som en gyser, lå ikke i kortene, da Matt O’Riley og Morten Fredrup bragte Danmark på 2-0, inden der var spillet 20 minutter.

Danskerne dominerede klart før pausen, men fra anden halvlegs start skiftede kampen karakter, og målmand Mads Hermansen måtte levere store redninger på stregen.

Seks minutter før tid gik den dog ikke længere. Indskiftede Igor Matanovic scorede fra tæt hold, da kroaterne havde overbefolket det danske straffesparksfelt.

Så måtte to trætte hold i forlænget spilletid, der trods store chancer sluttede uden scoringer.

EM-slutrunden spilles i Rumænien og Georgien og begynder 21. juni næste år.

/ritzau/

Indlæser debat