Der loves og loves .

Udgivet:02. november 2017, 12.02

Læsetid:1 minut

Af Frank Heidemann Engesvang. Byrådsmedlem og kandidat for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune

6 år siden

VALGLØFTER Valgkampen er i fuld gang. Partierne inviteres til valgmøder. Der skrives læserbreve - og der loves og loves. Der skal ikke spares på folkeskolen og kulturen, ældreområdet skal tilføres flere penge osv.

Jeg ville rigtig gerne deltage i uddelingen, for den nære velfærd fattes i alvorlig grad penge, men må som ansvarlig byrådspolitiker minde om, at Ikast-Brande Kommune i de kommende 4 år skal spare ikke mindre end 122 mio. kr. Besparelserne er beskrevet i det budgetforlig, som alle byrådets partier stemte for ved sidste byrådsmøde.

Ikast-Brande kommune har ikke områder, der har for mange penge. Der er sparet på stort set alt - derfor synes jeg, det ville klæde debatten, hvis den blev mere realistisk. Ændrer tingene sig ikke dramatisk, kommer virkeligheden i de næste 4 år ikke til at handle om hvilke områder, der kan fredes eller tilføres penge - det kommer til at handle om, hvilke områder, der skal spare mest!

Nu kan vi så håbe på dramatiske forandringer - det kunne fx være at regeringen bliver enige med Dansk Folkeparti om ikke at give 23 milliarder til skattelettelser, men give dem til borgernær velfærd i kommunerne.

Vi socialdemokrater anviser 4 muligheder for at forbedre økonomien, så besparelserne ikke bliver så omfattende: Flere i arbejde, flere tilflyttere, samling af administrationen og evt. en skattestigning.

Sådan et læserbrev giver sikkert ikke mange stemmer - men jeg har det nu bedst ved se problemerne og de økonomiske udfordringer i øjnene, og ikke foregøgle vælgerne noget, man ikke efterfølgende kan leve op til.