Erhvervsvenlighed: Bedst i test - koste hvad det koste vil

Udgivet:14. september 2021, 12.32

Læsetid:1 minut

Af Søren Frandsen Byrådsmedlem for SF i Favrskov Kommune

DI-TEST »Favrskov skal være Danmarks bedste erhvervskommune« skriver en byrådskandidat. Spændende - hvordan det? Og hvad skal vi være bedst til? Vi skal være bedst i test. Dansk Industri giver Favrskov Kommune en 16. plads - vi skal være bedre i test - og have en bedre placering. Vi skal levere de bedste løsninger og den bedste kvalitet til den billigste pris fortsætter råbekoret.

Bevar mig vel. Ambitioner er gode. Men hvad er indholdet? Hvad er det, vi skal gøre anderledes?

Mægtig fint, at man ønsker, at Favrskov kommune skal være nummer 1 i en test fra Dansk Industri eller fra Dansk Naturfred- ningsforening, men uden indhold og handlinger, så forbliver det tomme ord.

Hvad skaber gode muligheder for erhvervslivet? Og hvad skaber gode muligheder for samarbejde og dialog mellem kommune og erhvervsliv?

Jeg er fløjtende ligeglad med, hvis det giver en bundplacering i kategorien »brug af private leverandører« i Dansk Industris test
Søren Frandsen (SF)

Favrskov kommune skal være tilgængelig og lave fair og forståelig sagsbehandling. Derudover skal vi have korte sagsbehandlingstider. Jeg er fløjtende ligeglad med, hvis det giver en bundplacering i kategorien »brug af private leverandører« i Dansk Industris test.

Favrskov kommune kæmper med at fastholde og skabe korte sagsbehandlingstider for både borgere og virksomheder.

Alle offentlige (og store private virksomheder) kæmper med fair og forståelig sagsbehandling grundet indre bureaukratiske logikker og komplicerede lovgrundlag.

Favrskov kommune er en meget tilgængelig kommune. Kan du ikke få fat i den relevante - så ring eller skriv, så skal jeg nok hjælpe dig videre.

Vi er ikke i mål. Der er meget arbejde foran. At halse hovedløst efter en rangering af Dansk Industri, giver dog ingen resultater eller forandringer.

Virkeligheden er konkret.

Indhold og konkrete handlinger er det, der kan gøre en forskel.