50 år med friluftsbad: Stor fest på lørdag

Badet er stadig et samlingspunkt for byen og oplandet, og på lørdag fejres jubilæet med Cirkus Krone, jubilæumstaler, bobler og kagekonkurrence

2. juli 2019, 12.46

På en varm sommerdag er der masser af liv i Voldby Friluftsbad - her et glimt fra sidste sommer, hvor besøgstallet satte rekord. Foto: Jakob Stigsen Andersen

VOLDBY På lørdag 6. juli er det 50 år siden, at østjyderne første gang kunne dyppe tæerne i Voldby Friluftsbad.

Det skal naturligvis fejres og Voldby Beboerforening er klar med et festligt program på dagen.

Frivillige støtter

Når lille Voldby overhovedet har et svømmebad, skyldes det for en stor del entreprenøren Søren K. Jensen, der var fra byen og blandt andet kendt som en af grundlæggerne af Jyllandsringen. Han gik sammen med kommunen, borgerforeningen, lokale erhvervsdrivende og en lang række borgere i byen om at anlægge bassinet.

Men hvorfor var det lige i Voldby og ikke eksempelvis i Hammel, at Søren K. Jensen valgte at lægge badet dengang. Han gav selv svaret i byrådet for mange år siden - på sindigt jysk:

»Det ka a’ godt sæj’ dæ’, så foe’ a’ it’ folk te’ å’ hjælp te’, som de vil gjø’ i Woldbøy, å det trowe a’, æ vigtigt«, lød det dengang fra Søren K. Jensen ud fra devisen, at hvis der ikke var frivillige til at hjælpe med badet, så ville det aldrig blive en succes.

Byens samlingspunkt

Men en succes blev Voldby-badet. Badet er stadig et samlingspunkt for byen og oplandet og drives i dag af Voldby Beboerforening samt en lang række frivillige, der gør, at badet hver sommer trækker børn, unge og familier til en dukkert i det blå bassin. Sidste sommer var rekordsommer, ikke mindst på grund af det varme vejr.

Ved jubilæumsfesten laver Cirkus Krone workshop for børn og barnlige sjæle om formiddagen. Senere følger reception med taler, sang og bobler. Her er borgmester Nils Borring blandt talerne.

Om eftermiddagen følger en kagekonkurrence, så der er sikret et godt udvalg af kager til kaffen. Senere venter hygge i badet og på land og om aftenen er der chance for at grille i godt selskab.

Alle er velkomne, lyder det fra beboerforeningen.

På en varm sommerdag er der masser af liv i Voldby Friluftsbad - her et glimt fra sidste sommer, hvor besøgstallet satte rekord. Foto: Jakob Stigsen Andersen Jakob Stigsen Andersen
Entreprenør og hovedmand bag badet, Søren K. Jensen, holdt tale på åbningsdagen i juli 1969.