Silkeborg har Danmarks bedste fiskehandler

Michael Bay fra Byens Fisk og Vildt på Søndergade i Silkeborg, blev i går kåret til dansk mester i fisk og skaldyr ved Foodexpo

Udgivet:21. marts 2012, 09.48

Læsetid:2 minutter

Michael Bay fra Byens Fisk og Vildt var i sit es i går, da han gav de øvrige fiskehandlere i Danmark baghjul og vandt titlen som Danmarks bedste fiskhandler. @Fotonavn: Foto: Tony Brøchner

Brian Holst

11 år siden

Man kan ikke ligefrem betegne Silkeborg som et kystnært område med let adgang til havets spiselige glæder.

Alligevel lykkedes det i går for Michael Bay fra Byens Fisk og Vildt at vinde titlen som Danmarks bedste fiskehandler.

- Jeg er bare så stolt. Det er jo det, vi hver dag arbejder for her i butikken. At være garant for kvalitet, kvalitet og kvalitet, siger Michael Bay.

Det er tredje gang i træk, at titlen som Danmarks bedste fiskehandler havner i Silkeborg. De to første gange blev titlen vundet af den tidligere indehaver af Byens Fisk og Vildt, Dragan Slivic.

- Det betød jo også, at jeg var nødt til at vinde. Alt andet kunne jeg ikke være bekendt, siger Michael Bay med et smil.

Til konkurrencen skulle han blandt andet filetere, åbne østers, lave fiskefars og give et bud på noget nyt og innovativt i fiskedisken.

- Derudover skulle vi også præsentere marinerede sild. Mens alle de andre fiskehandlere lavede en traditionel udgave af marinerede sild, så lavede jeg en »frækkert«, kon- staterer Michael Bay.

Han tog en stegt sild, som han marinerede i blandt andet mørk øl fra Virklund Bryghus.

- Jeg er meget glad for øllet fra Virklund Bryghus og ville gerne lave noget med et lokalt præg. Og det harmonerede helt perfekt. Det blev en fantastisk marineret sild, siger Michael Bay.

På grund af titlen som Danmarks bedste fiskehandler, skal han til september repræsentere Danmark, når der i Århus bliver afholdt nordisk mesterskab for fiskehandlere.