Trods større omsætning: Lavere indtjening i Jysk

Lønstigninger og væsentligt højere distributions-omkostninger kostede på bundlinjen i begivenhedsrig periode i Jysk-historien

21. november 2019, 12.41

Jan Bøgh: - Vores nye bestyrelsesformand Jacob Brunsborg, har igennem mange år været en del af alle større beslutninger vedrørende Jysk. Derfor har Lars Larsens bortgang heller ikke betydet, at vi ændrer kurs eller sætter tempoet ned. Jysk vil arbejde ufortrødent videre mod at nå Lars Larsens vision om 5000 butikker på verdensplan. Foto: Jysk

SEJS-SVEJBÆK Jysks omsætning i regnskabsåret 2018-2019 voksede til 28,3 milliarder kroner, mens resultatet landede på 3,3 milliarder kroner - et fald på 245 mio. kr. i forhold til forrige regnskabsperide.

- Når jeg ser tilbage på regnskabsåret 2018-2019, må jeg konstatere, at det på både godt og ondt har været et af de mest begivenhedsrige år i Jysks historie, siger Jan Bøgh, administrerende direktør.

Stigningen i omsætningen er 6,3 procent, mens overskuddet faldt.

- Det var forventet, at resultatet ville blive en smule lavere end i forrige regnskabsår. Det skyldes blandt andet meget store lønstigninger i Central- og Østeuropa samt væsentligt højere distributionsomkostninger både i forhold til transporten fra lager til butik og direkte distribution til kunderne, siger Jan Bøgh.

- Samtidig har vi foretaget meget store investeringer. Både i form af IT, der skal sikre, at Jysk er blandt de bedste, når det gælder muligheder for online shopping, og i form af åbningen af et nyt distributionscenter i Bozhurishte i Bulgarien, etablering af rekordmange nye butikker og åbningen af Jyski Irland, forklarer Jysk-topchefen fra Silkeborg.

Åbningen af Irland i april gik over al forventning.

- Det var noget helt specielt. Både fordi den fandt sted den 2. april på 40-årsdagen for Jysks grundlæggelse, men også fordi Irland var det sidste større marked i Europa uden Jysk-butikker. Desværre blev åbningen i Irland også den sidste landeåbning for vores grundlægger, som vi mistede i august. Den store opmærksomhed, vi oplevede i forbindelse med Lars Larsens bortgang, var rørende og viste tydeligt, hvor stort et aftryk han satte på Danmark, siger Jan Bøgh.

Stor opgave

Blandt andet ved at sikre en vellykket integration mellem de to forretningsenheder Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager.

- Det er en fusion mellem to solide enheder med gode resultater og dygtige medarbejdere. Det ændrer dog ikke på, at det er en meget stor opgave, og der skal investeres både tid og penge i sammenlægningen i de kommende år. Blandt andet skal vi have sammenkørt vores IT-systemer, siger Jan Bøgh.

Jysk ejes af familien bag stifter Lars Larsen Group, hvor den samlede omsætning er 31,6 milliarder kroner.

175 nye butikker blev tilføjet i seneste regnskabsperiode.