Aura.dk

Annoncørbetalt indhold

Ladestander til elbil - er det investeringen værd for dig?

Dette indhold er sponsoreret

Elbilmarkedet er i rivende udvikling, og flere og flere danskere vælger at investere i en el- eller hybridbil for at køre mere miljøvenligt i dagligdagen. Der er sket meget med de elektriske biler de seneste år, og du kan nu køre længere end nogensinde på en enkelt opladning.

Men bilen skal selvfølgelig jævnligt have strøm, så du altid kan komme fra A til B. Derfor kan det være en stor fordel at erhverve sig en privat ladestander. Er du usikker på, om det er den rigtige løsning for dig? Så læs med her og bliv klogere på opladning af elbiler.

En ladestander eller en ladeboks?

Der findes forskellige måder at oplade en elbil eller hybrid på, nemlig via en ladeboks eller en ladestander til elbil. Men hvad er forskellen?

Vælger du en ladeboks til din elbil, bliver laderen monteret på en fast væg, hvorimod en ladestander er en stander eller pæl, der står placeret frit. Man kan sige, at en stander blot er en ladeboks, der er placeret på toppen af en pæl.

En stor fordel ved en ladeboks er, at den kan hænges på væggen der, hvor du alligevel oplader din bil – mest opladt i din garage eller carport. På den måde fylder ladeboksen ikke unødvendigt i din indkørsel som en ladestander ville gøre.

Skal du investere i en privat stander til din elbil?

En elbil kræver opladning, men om du selv skal investere i en ladestander afhænger af forskellige ting. Bl.a. har dit kørselsmønster meget at skulle have sagt i forhold til dit behov for opladning. Bruger du bilen hver dag og kører mange kilometer årligt, har du højst sandsynligt brug for et fuldt batteri hver dag. Her kan det være en rigtig god idé med en hjemmestander.

Hvis du i stedet godt kan nøjes med at lade din elbil op, mens du er på farten, kan du have mindre behov for en stander ved din bolig. Det er dog de færreste, der kører så lidt, at en ladestander derhjemme ikke er en fordel. Du bliver hurtigt træt af altid at skulle lade på farten fremfor at kunne stå op hver morgen til en fuldt opladet elbil.

Der er store fordele ved at lade hjemme

Det er for de fleste elbilsejere både nemmest og billigst at oplade bilen, når den holder stille derhjemme, end det er på offentlige ladestandere. I disse tider, hvor strømmen er dyr, giver privat opladning dig mulighed for at oplade din bil, når strømmen er billigst.

Du kan i mange tilfælde få refusion af din elafgift på de kWH strøm, du bruger til at oplade bilen. Det vil ofte beløbe sig til flere tusind kroner om året. Det gør det mere attraktivt at vælge en privat ladestander.