Mininvestering.dk

Annoncørbetalt indhold

Køb af aktier - sådan kommer du i gang

Dette indhold er sponsoreret

Flere og flere investerer deres private midler i aktier, særligt i takt med at mange banker har indført negative renter. Er dine penge også ramt af den negative rente, eller er du træt af, at dine penges værdi langsomt bliver udhulet hvert år på grund af inflationen? Så køb aktier. Det kan dog være svært at komme i gang med at købe aktier, hvis man aldrig har prøvet det før. Nogle frygter at miste alle deres penge, mens andre føler sig overvældet af de mange muligheder og informationer. I denne artikel kan du få gode råd, hvis du gerne vil i gang med at købe aktier, men aldrig har prøvet det før.

Hvor køber man aktier henne?

Der er flere forskellige muligheder. Langt de fleste køber aktier for deres private midler enten gennem deres bank eller gennem en online handelsplatform. Der findes mange handelsplatforme, hvoraf nogle af de mest brugte er eToro, SaxoInvestor og NordNet. Du betaler typisk kurtage, når du køber eller sælger aktier gennem handelsplatformen. Det første skridt er derfor at oprette et depot i din bank eller på en handelsplatform, så du kan komme i gang med at købe aktier.

Hvilke aktier skal man købe?

Du kan købe aktier i enkelte virksomheder eller en investeringsfond. I en investeringsfond får du en god spredning af aktier, og det kan samtidigt også være lettere som nybegynder, fordi du ikke behøver at sidde og forholde dig til enkelte virksomheders regnskabstal. Fondene er typisk specialiseret inden for forskellige området, eksempelvis danske obligationer eller amerikanske aktier. Til gengæld får du mere indflydelse på, hvad du har i din portefølje, hvis du køber enkelte aktier.

Hvad med risikoen?

Der er selvfølgelig altid en risiko for at miste penge, når man investerer i aktier. Sørg derfor for aldrig at investere flere penge, end du kan tåle at miste igen. Du minimerer risikoen for tab ved kun at investere i noget, som du forstår. Du kan desuden minimere risikoen for at tabe mange penge ved at sørge for at sprede dine investeringer ud over forskellige brancher, geografiske områder og tid. Husk også gerne at lægge en strategi, inden du går i gang med at investere. Det er en god idé for eksempel at vide nogenlunde, hvornår du har brug for pengene, for skal du først bruge dem om mange år, kan du være mere risikovillig i dine investeringer, end hvis du skal bruge pengene snart.