Nemadvokat.dk

Annoncørbetalt indhold

Overvejer du at købe en lejlighed til dit barn?

Dette indhold er sponsoreret

Har du et barn, som snart skal flytte til en anden by for at studere, kan det være, at du overvejer at købe en lejlighed til ham eller hende. Det kalder man også et forældrekøb. Du ved måske ikke helt, hvad det indebærer, og hvordan det fungerer. Det kan du blive lidt klogere på i denne artikel, hvis du godt kunne tænke dig at vide lidt mere om det. Der er nogle nogle bestemte regler, fordele og ulemper ved sådan et slags køb.

Hvad er et forældrekøb?

Man kalder det et forældrekøb, når du som forælder køber en lejlighed, som du udlejer til dit barn - det kan enten være en andelsbolig og en ejerlejlighed. Det er altså dig som forælder, der ejer lejligheden, men det er dit barn, som er lejer. Det er ikke alle foreninger, som tillader, at man laver denne type køb. Det skal du være opmærksom på, inden du køber lejligheden.

Fordele ved forældrekøb

Den helt åbenlyse fordel er, at dit barn med sikkerhed har en lejlighed at bo i. Det kan være svært at finde et ordenligt sted i storbyer - især hvis det også skal være til et overskueligt beløb - men det kan du sikre ved at købe noget. Så er det dig eller jer, der bestemmer over lejligheden, og det kan være en tryghed. Der er fx også mulighed for at gøre lejen mindre for dit barn, hvis de for eksempel skal bo med en ven eller kæreste. Det kan være en investering med overskud, hvis boligpriserne stiger i den tid, du ejer lejligheden.

Ulemper ved forældrekøb

Der er naturligvis også nogle ulemper ved denne type køb. Der er altid en risiko for, at boligpriserne falder, og derfor gælder det også om at have pulsen på markedet. I mange tilfælde falder boligpriserne dog ikke i de større byer. Der følger noget papirarbejde med, da man skal lave et årligt regnskab for udlejningsvirksomheden. Det kan være svært og uoverskueligt for nogen.

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvad forældrekøb er for en størrelse. Hvis du har økonomi til det, kan du som tidligere nævnt se det som en investering på længere sigt. Dit barn vil have en sikkerhed i at have lejligheden, og så kan den udlejes til andre, når dit barn er færdigt med at bo i lejligheden. Det er bare vigtigt, at du overvejer de forskellige fordele og ulemper, inden du eller I køber noget.