GoldenTime.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan renser du bedst dine smykker

Dette indhold er sponsoreret

De fleste er glade for deres smykker, og passer godt på dem. Uanset om det er dyre smykker fra for eksempel Jane Kønig eller smykker i en billigere prisklasse, så vil man holde dem pæne, og undgå pletter, snavs og ridser. Heldigvis kan man rense smykkerne, og få blankheden tilbage, så de praktisk talt bliver som nye. Læs med her i artiklen og få nogle gode tip til, hvordan du kan rense og pleje dine smykker, så du kan have glæde af dem i mange år.

Guld- og sølvsmykker

Hvad angår sølvsmykker, så vil de typisk oxidere, når de kommer i kontakt med svovlbrinte i luften. Det er det, som er medvirkende til, at sølvet får en mørk og plettet overflade. Med en omgang opvaskemiddel, en ny tandbørste og en pudseklud kan man nemt pudse smykkerne, så de bliver som nye. Tag for eksempel et af dine Jane Kønig sølvsmykker, og put det i en blanding af lunkent vand tilsat lidt opvaskemiddel. Lad det ligge i 10 minutter, hvorefter du pudser det op med en ren tandbørste og en pudseklud.

Er dine Jane Kønig guldsmykker også blevet snavsede og fedtede, så kan du bruge nøjagtig samme metode til at rengøre disse, som du anvender til sølvsmykker. Når guldet bliver mat eller gråt, så skyldes det, at dét sølv, der typisk er blandet i guldet har oxideret. En andet trick, et såkaldt husmodertrick, er at man kan gnide guldsmykkerne ind i saft fra zittauerløg, og lade det ligge og trække i et par timer. Herefter skal smykkerne skylles rene, og de vil have fået den flotte blankhed tilbage.

Perler og ædelstene

Perler er et organisk og levende materiale, som ikke ret godt tåler at være i kontakt med cremer, rengøringsmidler, parfumer, shampooer, klor eller lignende. Er dine perlesmykker blevet fedtede og matte at se på, så renser du dem bedst muligt med lunkent vand og en blød klud.

Har du brug for at rense dine ædelstene, som for eksempel diamanter, rubiner og safirer, så kan du bruge den samme metode som med sølv-og guldsmykkerne. En blød tandbørste kan være det bedste redskab til at rense smykket, der omkranser ædelstenen.

Pas godt på dine smykker

Vil du gerne forlænge dine smykkers levetid, så er det en god ide at tænke over, hvordan du opbevarer dem. Hvert smykke har bedst af at ligge for sig. Brug evt emballagen fra Jane Kønig, som du fik dine smykker i. På den måde undgår du også, at smykkerne ridser hinanden. Vil du gerne have dem stående fremme, kan du bruge et smykkestativ til det. Undgå at opbevare dine smykker på badeværelset, smykker kan nemlig ikke lide fugtighed.