Lendo.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan undgår du at tage det forkerte lån

Tilbage i år 2010, klagede Regionsrådet i Midtjylland til den daværende Økonomi- og Erhvervsminister, Brian Mikkelsen. Klagen gik på, at Regionsrådet i Midtjylland mente, at det var dyrt og ikke mindst for svært at låne penge uden for de større byer. Oveni dette indførte Danmark i 2012, som det første land i verden, negative renter. Negative renter, som vi har været præget meget af i 2021. Dog behøver de negative renter nødvendigvis ikke at være dårlige nyheder for dig, som en almindelig borger.

Et svært marked at blive klog på

I takt med renterne er faldet, så er renterne på udlånet fra bankerne og realkreditlånene også faldet, så lån penge nu. En analyse fra Nationalbanken viser, at trods indførelsen af de negative indlånsrenter, så er forskellen mellem renten for at låne samt renten på et indlån stadig lavere, end den har været i perioder førhen. Det kan dog godt være yderst svært som almindelig borger at gennemskue lånemarkedet, men der findes et par faresignaler, som du kan være opmærksomme på i forbindelse med optagelse af lån. Du skal især stille forhold dig skeptisk over for lån, hvor løbetiden er bestemt, gebyrerne er dyre, omkostningsfrie lån, dyre stiftelser og en dårlig kreditvurdering.

Hvad skal jeg vælge?

Markedet er stor for lånemuligheder, så hvad skal du vælge? Det er vigtig, at du ved, at renterne på lån varierer meget fra bank til bank. Udover banklån, findes også utallige af kviklån på markedet, som ofte er gratis i starten, men efter en periode bliver et kviklån ofte langt dyre, end man måske først har antaget. Selvom det kan være fristende med det nemme, men ofte dyre kviklån, så er et lån i banken den sikre løsning. Her skal du blot være opmærksom på, at et lån i en bank, er nødvendigvis ikke det sammen lån i en anden. Det skyldes, at både den givne løbetid og rente varierer meget fra bank til bank. Det kan være en god idé at sammenligne lån, for at være sikker på, at du tager det rigtige. Du skal også i forbindelse med optagelsen af et lån kreditvurderes, hvor vil faktorer, som usikker indtægtskilder og gæld blive taget i betragtning.

Gør mulighederne nemmere

Grundet det store marked for at låne penge, findes i dag mange muligheder for at gøre lige netop lånemarkedet lidt mere overskueligt. Blandt andet findes der sammenligningstjenester, der gør det nemmere for dig, at indhente og sammenligne lånetilbud fra forskellige banker samt långivere. Sammenligningstjenester kan også give dig hurtige svar, på hvor meget du kan låne og hvilken bank eller långivere, som kan tilbyde du forespørger. På den måde er du sikker på, at få den bedste låneaftale, som passer til dig og dine omstændigheder.