Tjekakasse.dk

Annoncørbetalt indhold

Er du tilmeldt den rigtige a-kasse for dig?

At have en a-kasse er egentlig ret vigtigt. For mange kan det måske virke lidt latterligt at skulle betale for og have ved siden af alle ens andre udgifter. Især hvis man er under uddannelse, så kan det godt virke som en unødvendig ting. Men at have en a-kasse på standby er en essentiel ting, og det opdager man hurtigt, lige så snart man kommer ud på arbejdsmarkedet. Både i forhold til at få udbetalt dagpenge mens man er ledig, men også når det kommer til rådgivning, gratis kurser, og hjælp til jobsamtaler og CV. Der er mange fordele, men så kan man også spørge sig selv: Hvilken a-kasse skal jeg vælge? Svaret er i sidste ende helt op til dig selv, men her kommer der lidt råd til, hvordan du kan finde lidt mere ud af det hele.

Vær på forkant med dit medlemskab

Uanset hvilken a-kasse, som du beslutter dig for at vælge, så er det fremfor alt vigtigt at være på forkant med dit medlemskab. Er man under uddannelse, så er det nemlig kun muligt at få udbetalt dagpenge når man bliver ledig, hvis man er tilmeldt en a-kasse senest 14 dage efter at uddannelsen er afsluttet. Ellers går der først et helt år, før det bliver muligt at få udbetalt dagpenge. Sørg derfor for at melde dig ind i en a-kasse i tide. Mange a-kasser giver også forskellige fordele i forhold til længden af dit medlemskab. Det kan derfor godt give god mening at være tilmeldt en a-kasse så tidligt som muligt.

Kig på din branche og behov

Når der skal vælges en a-kasse som passer netop til dig, så er det at kigge på den branche, som man er uddannet til eller arbejder indenfor. A-kasser er nemlig specialiseret til de forskellige brancher og de arbejdsgivere som hyrer her indenfor. Hvis din a-kasse er tilpasset dit felt, så kan de også bedre hjælpe dig med målrettede kurser, rådgivning, og hjælp til din jobsøgning til de helt rigtige virksomheder. Der findes også tværfaglige a-kasser som spænder mere vidt, og som kan hjælpe indenfor flere felter og emner. Dette kan være en fordel, når man er mere en generalist eller har øje på flere forskellige brancher. Kig derfor på dine egne behov for branche, og hvad du vil lave, før du vælger en a-kasse.

De andre fordele

A-kasser tilbyder rigtig mange medlemsfordele og bonusser som kan hjælpe til i jobsøgningen, eller som bare er gode tilbud til for eksempel kulturlivet. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, om nogle a-kasser tilbyder særlige fordele, som netop tiltaler dig, og hvad du har lyst til. Det kan være rabat på forskellige arrangementer eller kulturtilbud, eller et særligt samarbejde med en fagforening eller et forsikringsselskab. Brug derfor tid online på at finde den helt rigtige a-kasse til dig og dine behov.