verisure.dk

Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du udstyre din bolig med alarm

Dette indhold er sponsoreret

Ifølge Eurostat topper Danmark desværre den triste statistik med flest indbrud pr. indbygger i Europa. Dette gør også, at der er efterspørgsel på indbrudssikring i de danske hjem. For hvem vil ikke gerne kunne efterlade huset uden at skulle bekymre sig for indbrud? Flere og flere danskere benytter sig nu af trådløs overvågning for at de netop kan sove trygt om natten eller tage på ferie uden bekymring.

Hvad er trådløs overvågning?

Trådløs overvågning kan være et kamera, som er forbundet med et alarmsystem, du har installeret i dit hjem. Alarmen går i gang, hvis den bliver aktiveret af enten den vibrationssensor eller fotosensor, som du har i hjemmet. Disse optagelser bliver så sendt direkte til kontrolcentralen hos dit alarmselskab, hvor en medarbejder vil kontrollere optagelserne. Hvis der er tegn på indbrud, vil der blive sendt en vagt hjem til dig, og politiet vil blive tilkaldt. Hvilket jo er særligt belejligt, hvis du ikke er hjemme. Hvis du har valgt sådan et alarmsystem, kan du altid føle dig tryg i, at alarmselskabet gør sit bedste for at stoppe indbrudstyven.

Hvorfor skal du vælge trådløs overvågning?

Udover at du slipper for ledninger hængende frit, som ikke ligefrem forskønner indretningen i hjemmet, så giver den trådløse overvågning også mulighed for fleksibilitet. Du er ikke bundet af, at kameraet skal hænge et bestemt sted, da du selv vælger, hvor det skal hænge, og du kan flytte rundt på det efter behov. Den trådløse overvågning giver heller ikke tyven mulighed for at klippe ledningen over under indbruddet. Hermed er der også videomateriale til den videre efterforskning, som politiet kan få brug for i opklaringen af dit indbrud. Når du får installeret et alarmsystem med overvågning, følger der skilte med, som du kan placere på døre og vinduer. Skiltene kan være effektive til at holde indbrudstyven væk, tyve helst vil undgå at blive opdaget og filmet undervejs.

Gode råd til at undgå indbrud

Hvis en bolig er godt sikret, vælger indbrudstyven ofte at give op og gå videre. En indbrudstyv vil gerne arbejde uforstyrret væk fra lys og naboer, der ser med. Derfor er et tomt hjem uden belysning en ideel arbejdsplads for en tyv. Sørg for, at der er lys, både indendørs og udendørs, så er der større chance for, at tyven bliver opdaget af naboer eller forbipasserende. Hvis du er væk i længere tid, såsom sommerferie, så få din nabo til at tømme postkassen, bruge skraldespanden eller lad naboen bruge din tørresnor. På den måde viser du, at der er liv på din ejendom. Det er alt sammen noget, en tyv ikke vil bryde sig om at se. Det handler om at gøre tingene besværlige for en potentiel indbrudstyv, så du forhåbentlig undgår at komme hjem til ubehagelige overraskelser.