Bilhandel.dk

Annoncørbetalt indhold

Udviklingen af salget af brugte biler fra 2020 til 2021

Igennem året 2020 til 2021, så er der mange elementer på globalt plan, som har ændret sig, og her har bilmarkedet ikke set sig fri. På global skala er det blevet dyrere og sværere at købe nye biler, og derfor er der sket en vil omvæltning, når det kommer til købet af brugte biler online. Dette er også tilfældet i Danmark, og det er helt sikkert en bølge og en tendens, som du bør tage med i dine overvejelser, inden du beslutter dig for at sælge din brugte bil i garagen. Nedenfor kan du læse mere omkring udviklingen af salg af brugte biler fra 2020-2021, hvorefter du selv kan danne dig en mening, om tiden er kommet til at give slip på bilen, som du allerede har købt og betalt.

Længere leveringstid på nye biler

Da COVID-19 ramte, så var det ikke kun sundhedsvæsnet, som blev belastet. Videnskaben og teknologien, som ligger bag udviklingen af de nye typer af biler på markedet blev sat i bero, da der ikke var mandskab til at kunne holde fabrikkerne kørende, og på grund af denne udvikling, så blev der ikke i samme grad produceret de nødvendige dele, som er med til at udgøre de nye biler. Denne lammelse af bilmarkedet er ikke en, som umiddelbart gik væk af sig selv igen over natten, og allerede et år efter nu i 2021, så er det stadig mærkbart, at bilmarkedet har taget et stort slag. Der er kommet længere og længere leveringstid på nye biler på markedet, og dette uanset mærke og model, og der er derfor ikke de samme muligheder for de personer, som gerne vil købe ny bil, som der var engang.

Ingen mikrochips

En af de elementer, som er blevet svær at skaffe til de nye biler på fabrikker rundt om i verdenen, er mikrochips. Dette er små elektroniske komponenter, som hører til i de nye biler for, at de mange forskellige teknologiske sikkerhedsforanstaltninger og ekstra udstyr kan fungere. Derfor er der mange nye biler, som ikke kan blive lanceret i samme grad og i samme antal som før. Disse mikrochips er med til, at de nye biler den lækre fornemmelse af godt kram, og det er denne mikrochip, som styrer det meste af, hvad der foregår under kølerhjelmen. Det er derfor også manglen på disse, at mange vælger ikke at købe nye biler.

Mangel på brugte biler på markedet

På grund af mangler på mikrochips, så er der en mangel på markedet af nye biler, og derfor er der mange, som holder fast i deres gamle bil. Dette er som regel tilfældet, da flere gerne vil vente til priserne, er faldet en anelse på de nye biler, og de vil gerne vente, til den teknologiske udvikling igen kan følge med på samme måde, som den gjorde før COVID-19. Dette har gjort, at der ikke er den samme mængde af brugte biler på markedet, da flere bilejere venter på bedre muligheder for at købe nyt. Der er altså en mangel på biler på de forskellige online databaser, og der er en mangel på gode brugte biler hos brugtvognsforhandlerne. Dette tomrum ser ikke ud til være på vej til at blive fyldt selv et år efter COVID-19 ramte verdenen, og udsigterne til et bedre udvalg af brugte biler online er ikke gode.

Stor efterspørgsel efter nyere modeller

Der er derfor en stor efterspørgsel på brugte biler, og det er derfor helt sikkert et sælgers-marked. På grund af den store mangel på brugte biler, så vil du også nemmere kunne sælge din, hvis du går med tanker om at skifte ud til en anden model. Der er specielt stor efterspørgsel på mindre bybiler og ældre modeller af familiebiler, så her vil du kunne få mere for din brugte bil, end du ville kunne for blot et år siden. Det er dog altid en god ide at kigge online og finde priserne på andre modeller og mærker, som også står til salg. Dette vil give dig en meget realistisk ide omkring, hvordan du skal sætte prisen på din brugte bil, og du vil kunne sætte den, så du kan tjene mest muligt. Det er et nyt marked for brugte og nye biler, som ikke er set før. Det er første gang, at der er blevet sat en stopper for teknologiske udvikling på denne skala i flere årtier, og dette kan tydeligt ses på udviklingen på det globale bilmarked i dag.