Lendo.dk

Annoncørbetalt indhold

Hvorfor tager danskerne flere og flere lån?

Flere og flere danskere er begyndt at tage både store og små lån. Men hvad ligger bag denne trend? Det er et interessant fænomen at undersøge, siden mængden af lån er steget så markant. Bare siden 2001 er stigningen på godt 40 procent, så det er en underfundig sag.

Mange muligheder

Én af grundende til, at danskerne låner mere, kan være, at der er flere muligheder for at gøre det. Butikker, kreditorer og banker kan alle tilbyde lån, og det er gør det simpelt at finde et, der passer til den enkelte persons behov. Det er helt almindeligt at have et forbrugslån i dag, og det er noget, der kan komme af mange forskellige grunde. For nogle kan det være en uventet udgift som et pludselig tandlægebesøg eller et barns skoletur, mens for andre er det et godt tilbud, der måske ikke dukker op igen, og som de derfor føler sig nødsaget til at låne til for at kunne købe.

Nemt at gøre

En anden grund er også, at det er blevet utrolig nemt at låne penge. Processen er meget mindre kompliceret, end den har været, og det tager næsten ingen tid at låne penge. Der er blevet gjort meget, for at lån skal være mere belejlige, lige fra samlelån til digital tilbagebetaling. Den hurtige og simple proces gør det nemmere at sige ja tak, så flere og flere danskere tager imod tilbuddet. Måske ville danskerne altid have taget mange lån, hvis det altid havde været så nemt?

Påvirket af corona

Corona kan helt klart også nævnes som noget, der har påvirket mængden af lån. Efter livet med lockdown, er der blevet spredt en tankegang om at nyde livet, imens man kan. Derfor er flere og flere blevet villig til at tage de nødvendige lån, så de kan gøre de ting, de har lyst til, imens de har chancen. Man ser for eksempel mange, der tager lån for at tage på ferie; det kan eventuelt være fordi, at man skynder sig på ferie, imens ens destination er sikker. Samtidig kan det også være fordi, vi bruger mere tid derhjemme, og derfor har brug for flere kilder til underholdning i hjemmet.

Lån og gæld er blevet normalt

De fleste danskere har efterhånden en gæld stående hos enten deres bank eller en kreditor. Forbrugslån er utrolig udbredte, og som du kan se, er der faktisk ret god grund til, at de er blevet så populære. Hvad er din mening om forbrugslån?