Dagbladet-holstebro-struer.dk

Annoncørbetalt indhold

Brug for et afbræk for hverdagen?

Er det tid til at bryde den trivielle hverdag og komme ud og få nogle nye oplevelser ind under huden? De seneste 18 måneder med sporadiske nedlukninger har givet en stor del af os udlængsel og ikke mindst et behov for at komme væk fra hverdagen. Mulighederne er efterhånden mange her på den anden side af Corona, og flere lande har ligeledes også lempet på deres restriktioner. Så hvorfor ikke tage en spontan ferie med venner og familie eller måske en soloferie?

Her kan du få inspiration og tips og tricks til, hvordan du kan få et afbræk i hverdagen på budget. Du kan også finde inspiration hos Dagbladet-holstebro-struer.dk, der i sommers delte råd til en lækker sommerferie.

Udlandstur? Tag en afbudsrejse

Mulighederne for at komme en tur til udlandet er blevet væsentlig større i takt med at de enkelte lande har fået vaccineret borgerne, og dermed er det også blevet mere sikkert at rejse ud. Har du under Corona sparet godt op, er mulighederne endnu flere. Men er pengene relativt skrabede, kan du med fordel overveje en afbudsrejse. En afbudsrejse er grundlæggende en rejse, som den oprindelige køber har valgt at aflyse. Det betyder at rejseselskabet står med en booking, de naturligvis gerne vil have afsat hurtigst muligt. Du har således mulighed for at købe en rejse til billige penge.

Afbudsrejser kommer dog ikke helt uden ulemper. Først og fremmest kan udvalget være noget begrænset – særligt nu, hvor rejseaktiviteten stadig er noget begrænset. Og det betyder, at du muligvis må gå på kompromis med, hvor du kan rejse hen. Ligeledes kan du også risikere, at du må flyve på nogle skæve tidspunkter i døgnet, ligesom du også kan risikere en forlænget rejsetid grundet eventuelle mellemlandinger.

Vær turist i eget land

Har du ikke flere feriedage tilbage, kan en udlandsrejse måske være lidt for meget for blot en weekend. Derfor kan du for eksempel droppe weekenden på sofaen og komme ud og opleve lidt af Danmark. Måske det kunne være en tur til København, hvis du er fra oplandet. Vores hovedstad byder nemlig på masser af spændende oplevelse – både i form af de klassiske turistattraktioner og lækre gastronomiske oplevelser.

Trækker storbyferie ikke så meget i dig, så har Danmark også masser af naturoplevelser, der kan give en masse stilhed og ro. Du kan jo overveje nogle af de danske, charmerende øer, eller du kan tage på en sheltertur ude i den danske natur.

Tomme lommer? Genovervej ferielån

Er lommerne noget tomme, og har du været økonomisk ramt af Coronakrisen, kan det være fristende at optage et ferielån. Og fordelene kan da også opveje ulemperne, da du jo får nogle gode ferieminder, der kan være mere værd end omkostningerne ved lånet. Skal du også låne penge til din ferie, er det dog vigtigt, at du nøje undersøger lånemarkedet og finder et lån, der både er billigt og har nogle gode betalingsvilkår.