Find-a-kasse-priser.dk

Annoncørbetalt indhold

Er du meldt ind i den rigtige a-kasse?

Et medlemskab i en a-kasse er en alletiders forsikring. Hvis du skulle risikere at blive syg eller ledig, så er det a-kassen, der udbetaler dine dagpenge. A’et står for arbejdsløshed. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, vil du skulle på kontanthjælp i forbindelse med uventet ledighed, og det er et markant lavere beløb, end du normalt vil få udbetalt i dagpenge.

Hvordan finder du den rigtige a-kasse?

Et a-kassemedlemsskab er dyrt, så det er vigtigt, at du finder den a-kasse, der passer bedst til dig og dine behov. Alle a-kasser beskytter dig ikke lige godt. Der er forskel på a-kassemedlemmers tilfredshed og den månedlige pris. Se de bedste a-kasser her.

Mange har a-kasse gennem deres fagforening, men det er ikke altid tilfældet. De to medlemskaber hænger ikke uløseligt sammen. I de sidste par år har de tværfaglige og billigere a-kasser vundet mere indpas.

Hvem kan få dagpenge?

Det er ikke alle, der kan få dagpenge. Du skal som udgangspunkt have været medlem af a-kassen et år og have arbejdet 1924 timer i løbet af det sidste tre år før, du er berettiget til dagpenge. Der gælder dog andre regler for nyuddannede, der vil modtage dimittendsats. Denne sats er lavere, men kravene for at modtage disse dagpenge er også mindre.

Det er også et krav, at du er jobsøgende og står til rådighed for arbejdsmarkedet. Du kan læse mere om de specifikke krav på borger.dk.

Du har normalt ret til dagpenge i to år.

Hvad tilbyder a-kasser ellers?

Udover ledighedsforsikring så tilbyder a-kasserne dig også relevante kurser og hjælp til jobsøgning. For relevansen og kvaliteten af disse kurser føler nogen, at de er bedre stillede i en faglig a-kasse, da de er eksperter i ens specifikke branche. A-kasserne står også for feriepenge, orlov og barsel.

Udover forløb, der hjælper dig tilbage i beskæftigelse, så har mange a-kasser også andre medlemsfordele. Det kan være tilbud i visse butikker eller mulighed for at skrive sig op til attraktive lejligheder. Det er en god idé, at sætte dig ind i medlemsfordelene, hvis der er flere a-kasser, du kan lide, til samme pris.

Deltid eller fuldtid?

En sidste ting, du skal være opmærksom på, når du vælger a-kasse er, om du er fuldtids- eller deltidsforsikret. Det handler i udgangspunktet om din arbejdsuge. Hvis du arbejder under 30 timer om ugen, så skal du deltidsforsikres. Det vil sige, at du kan få udbetalt 60 % af den samlede dagpengesats.