Dansk-skimmel.dk

Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du være opmærksom på skimmelsvamp, når du sælger dit hus

Som husejer har du muligvis stiftet bekendtskab med den organisme, der primært bosætter sig på tapet, træværk, maling eller andet organisk materiale. Når en bolig sælges, så er det afgørende at sikre sig, at skimmelsvamp ikke optræder i den udarbejdede tilstandsrapport. Skulle uheldet indtræffe, og der er skimmelsvamp i tilstandsrapporten, så er det med at komme den til livs hurtigst muligt. Svampens tilstedeværelse betegnes nemlig som en kritisk skade på ejendommen, og kan medføre et afslag på boligens pris.

Hvad er skimmelsvamp?

Som det fremgår af navnet, så tilhører skimmelsvamp det store svamperige. Det betegnes derfor hverken som dyr eller planter. Årsagen til at skimmelsvamp til tider kan findes i bygninger, er fordi skimmelsvampen lever af træværk og en række andre organiske materialer. Dog opstår skimmelsvamp ikke ud af det blå. Der er nemlig en forudsætning for vækst af skimmelsvamp, hvilket er en høj fugtighed på materialernes overflade. Denne fugt kan eksempelvis komme fra indeklimaet eller fra bygninger, der har været udsat for vandskader eller kuldebroer. Derfor skal du som boligejer altså være opmærksom på, at der ikke opstår vækst af skimmelsvamp, hvis der har været tegn på fugt i ejendommen. Heldigvis nedsætter skimmelsvamp ikke styrken af de konstruktioner de lever på, fordi de primært bosætter sig på overflader.

Hvad gør man, hvis skimmelsvamp optræder i tilstandsrapporten?

Skulle det ske, at man skimmelsvamp skulle optræde i ejendommens tilstandsrapport, så er det med at komme den til livs hurtigst muligt. Det kan nemlig resultere i et stort afslag, når det kommer til salg af bolig. Årsagen til dette findes i, som allerede nævnt, at skimmelsvamp kategoriseres som en kritisk skade af den pågældende bolig, hvilket kan medføre at køber helt dropper aftalen, eller kræver et afslag. I sådanne tilfælde kan man med rette blikket mod professionel hjælp, der udover at fjerne skimmelsvampen på en gennemførlig måde, også dokumentere afrensningen, hvilket kan få fjernet skimmelsvamp fra tilstandsrapporten.

Foruden professionel hjælp, så kan det, efter at skimmelsvampen er blevet fjernet, være fordelagtigt at erhverve sig nogle gode råd, så man kan forebygge væksten af skimmelsvamp. Som allerede nævnt, er fugt den afgørende faktor for vækst af skimmelsvamp. Et sted, hvor fugt er uundgåeligt, er på badeværelset, hvor dug nemt kan hobe sig op grundet det varme vand. Det kan virke banalt, men derfor er et godt middel, at være opmærksom på at få luftet ud, når man har været i bad - og generelt få det gjort i hele huset. Selvom man ikke med garanti kan forebygge skimmelsvamp, så kan viden om fugt være belejlig at have i bagagen, når man rykker ind i et nyt hus.